Waarom redden we patiënten in de helikopter?

Er zijn veel verschillende banen in de wereld van de medische hulpdiensten. Er zijn paramedici, EMT’s, 911 operators en nog veel meer. Een baan die echter steeds populairder wordt, is die van helikopterpiloot. De National Oceanic and Atmospheric Administration schat dat er tegenwoordig ongeveer 1 miljoen piloten werkzaam zijn in de Verenigde Staten. In dit artikel bekijken we wat er nodig is om een HEMS-piloot te worden en leggen we uit hoe je aan dit boeiende carrièrepad kunt beginnen.

Wat doet een helikopterpiloot?

Helikopterpiloten zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van de vlucht. Dit omvat het selecteren van de route, het beveiligen van de weersomstandigheden, het communiceren met luchtverkeersleiders en het navigeren langs de route. Afhankelijk van hun rol kunnen piloten verantwoordelijk zijn voor het managen van passagiers of een volledige cabinebemanning. Piloten zijn ook verantwoordelijk voor inspecties vóór de vlucht, onderhoud en inspecties na de vlucht. Helikopterpiloten werken onder alle omstandigheden, dag en nacht. Ze kunnen patiënten vervoeren, medische nooddiensten verlenen, zoek- en reddingsoperaties uitvoeren, of personeel vervoeren voor het leger. Sommige helikopterpiloten werken voor olie- en gasbedrijven of voor nutsbedrijven.

Hoe word ik helikopterpiloot?

Helikopterpiloten moeten minstens een commercieel vliegbrevet hebben. Om dit brevet te behalen moet je 250 uur vliegen. U kunt deze vliegtijd verdienen terwijl u nog op de vliegschool zit. De FAA erkent dat een vliegschool duur kan zijn, dus bieden ze veel programma’s aan om het proces gemakkelijker en minder duur te maken. Voordat je aan de vliegschool kunt beginnen, moet je slagen voor een medisch examen van de FAA. Dit zorgt ervoor dat je fysiek fit bent om te vliegen. Daarnaast moet je een bepaald opleidingsniveau hebben. De FAA eist dat je een middelbare schooldiploma of GED hebt en een bepaald aantal studiepunten om verkeersvlieger te worden.

Heli Med Basics: Waarom redden we patiënten in de helikopter?

Er zijn vele redenen waarom we ervoor kunnen kiezen om een patiënt per helikopter te vervoeren. Bij een medische noodsituatie geldt: hoe sneller een patiënt wordt behandeld, hoe beter het resultaat waarschijnlijk is. Patiënten die onmiddellijk naar het ziekenhuis moeten worden vervoerd, hebben vaak een helikopter nodig. In andere gevallen kan een patiënt vervoer nodig hebben naar een gespecialiseerd ziekenhuis dat beschikt over de apparatuur en het personeel dat nodig is om een ernstige aandoening te behandelen. In deze gevallen kunnen we ervoor kiezen om een patiënt naar een andere faciliteit te vliegen.

Het belang van certificering als piloot.

Als we patiënten per helikopter vervoeren, is het belangrijk dat de piloot goed getraind is. Daarom is certificering zo belangrijk. Certificering garandeert dat de piloot de juiste training heeft gehad. Certificering bevestigt ook dat de piloot bekwaam, actueel en geschikt is om te vliegen. Er zijn veel organisaties die pilootcertificering aanbieden. Deze omvatten de FAA, de American Helicopter Society en de Aviation Accreditation Board. Het type certificering dat je nodig hebt, hangt af van het soort vliegen dat je van plan bent te gaan doen. Mogelijk moet u een combinatie van schriftelijke tests, mondelinge examens en praktische tests afleggen.

5 stappen om HEMS piloot te worden.

– Haal je FAA medische certificering. Voordat je kunt beginnen met de vliegschool, moet je slagen voor een FAA medisch examen. Dit zorgt ervoor dat je fysiek fit bent om te vliegen. – Voltooi de vliegschool. Als je eenmaal je FAA medisch examen hebt gehaald, kun je beginnen met je vliegopleiding. Veel scholen bieden financiële hulp, inclusief door de overheid gefinancierde programma’s. – Voltooi je eerste HEMS pilotenopleiding. Vervolgens moet je je opleiding tot HEMS-piloot afronden. Je krijgt hands-on training in een lokaal ziekenhuis, evenals klassikale instructie met een medische instructeur. – Vlieguren opbouwen. HEMS-piloten moeten een bepaald aantal vlieguren hebben voordat ze kunnen solliciteren. Je vliegschool kan je van deze informatie voorzien. – Werk vinden. Zodra je je aantal vlieguren hebt opgebouwd, is het tijd om een baan te vinden. HEMS exploitanten plaatsen vaak vacatures online. Veel operatoren organiseren ook jobbeurzen.

Conclusie

Helikopterpiloten hebben een boeiende en lonende carrière. Deze piloten spelen een belangrijke rol in de spoedeisende en kritische zorg. Zij vervoeren patiënten van en naar het ziekenhuis, verlenen medische nooddiensten, voeren zoek- en reddingsoperaties uit en vervoeren personeel voor het leger. Om helikopterpiloot te worden, moet je eerst een medisch certificaat van de FAA halen. Vervolgens moet je de vliegschool afronden en je vliegbrevet halen. Als je eenmaal je aantal vlieguren hebt opgebouwd, kun je solliciteren naar banen als HEMS-piloot.