Politie checkt de lijst met zwaarste criminelen

Er zijn criminelen die maar niet weggaan. Ze komen steeds weer terug in de gevangenis, soms al na een paar maanden na hun laatste straf. Deze recidivisten zijn voor de politie moeilijk te volgen, wat hun werk nog moeilijker maakt. Er zijn verschillende factoren die bepalen of u als recidivist wordt beschouwd. In het algemeen betekent het dat u binnen een bepaalde tijd twee of meer misdrijven hebt gepleegd, of dat u voor meerdere misdrijven tegelijk bent veroordeeld. Als dit als u klinkt, maak u dan geen zorgen – er zijn manieren om te voorkomen dat u als recidivist wordt bestempeld. Laten we eens kijken wat iemand tot de zwaarste van de zware criminelen maakt…

Wees voorzichtig met wie je vrienden zijn.

Het is niet alleen wat je doet, maar ook met wie je omgaat. Zorg ervoor dat je niet omgaat met mensen die bekend staan om het plegen van misdaden. Criminelen hebben de neiging om meer criminelen te krijgen. Als je omgaat met een groep mensen die graag problemen veroorzaken, is de kans groot dat je zelf ook in de problemen komt. Houd in gedachten dat je kunt worden aangeklaagd als medeplichtige, zelfs als je vrienden iets strafbaars doen en jij er niet echt aan deelneemt. Als je wordt aangeklaagd, word je hetzelfde behandeld als de persoon die het misdrijf heeft gepleegd.

Pleeg geen misdaden waar je niet goed in bent.

Het kan verleidelijk zijn om naam te maken door iets te stelen dat iets uitdagender is dan de gemiddelde inbraak. Het probleem is dat als je faalt, je de pineut bent. Als je wordt gepakt terwijl je iets probeert te stelen dat buiten je bereik ligt, dan is de kans groot dat je wordt aangeklaagd voor een ernstiger misdrijf. Je kunt worden aangeklaagd voor het proberen te stelen van de meest verbazingwekkende dingen of zelfs een poging om per ongeluk de politieauto te stelen. Het kan verleidelijk zijn om de wet te overtreden als je echt boos of erg dronken bent. Als je een waardeloze baan krijgt of ontdekt dat je langdurige partner je bedriegt, kan het gemakkelijk zijn om aan de verkeerde kant van de wet te vallen. Doe het niet! Het is een slecht idee om de wet te overtreden als je onder invloed bent van drugs of alcohol. Het is nog erger wanneer u de wet overtreedt wanneer u overstuur of boos bent. Als u wordt beschuldigd van een strafbaar feit terwijl u onder invloed van drugs of alcohol bent, zal uw straf waarschijnlijk veel langer zijn.

Steel niet wat je niet kunt doorverkopen.

Als je besluit een beroepscrimineel te worden, moet je waarschijnlijk vermijden dingen te stelen die moeilijk door te verkopen zijn. Er zijn dingen die makkelijker te verkopen zijn en dus een betere keuze zijn voor een beroepscrimineel. Gestolen auto’s en computers kun je niet doorverkopen, waardoor ze een slechte keuze zijn. Je kunt wel wapens, juwelen en andere producten die dieven normaal gesproken graag stelen, doorverkopen. In het algemeen is het het beste om te voorkomen dat je dingen steelt die naar jou te herleiden zijn. Gestolen goederen zijn moeilijker aan te pakken en kunnen je in de problemen brengen. Als je iets steelt dat traceerbaar is, zoals een creditcard of een auto, kun je gepakt worden als de rechtmatige eigenaar het probeert te gebruiken.

Overtreed de wet niet als je dronken of high bent.

Je hebt dit misschien al honderd keer eerder gehoord, maar alsjeblieft, overtreed de wet niet als je dronken of high bent. Als je dat wel doet, is de kans groot dat je wordt gepakt en aangeklaagd voor een ernstiger misdrijf. Breek niet in in auto’s, val niemand aan en probeer zeker niet iets te stelen. Doe je dat wel, wees dan niet verbaasd als je wordt gepakt, aangeklaagd en veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf.

Wees geen lul tegen de politie.

Als je door de politie wordt geconfronteerd, kun je verschillende dingen doen om de situatie af te koelen. Als je het gevoel hebt dat agenten oneerlijk tegen je zijn, probeer dan kalm en beleefd te blijven. Vergeet niet dat u onschuldig bent totdat uw schuld is bewezen, dus u bent niet verplicht hun vragen te beantwoorden. Als de politieagent geen naamplaatje draagt, mag u naar zijn naam en de reden van zijn bezoek vragen. Als u vindt dat u oneerlijk bent behandeld, kunt u om een klachtenformulier vragen en dit thuis invullen.

Conclusie

Als u wilt voorkomen dat u als recidivist wordt bestempeld, probeer dan te voorkomen dat u in de buurt van criminelen komt, steel geen dingen die moeilijk door te verkopen zijn, overtreed de wet niet als u dronken of high bent, en wees geen lul tegen de politie. Laat je frustratie en woede niet de overhand krijgen. Als je het gevoel hebt dat iemand je oneerlijk heeft behandeld, probeer dan te ontspannen en zoek hulp. Laat je emoties je niet beheersen. Je kunt voorkomen dat je recidiveert als je voorzichtig bent.