Mijn ervaring met de ambulance: Wat gebeurt er als je ze belt?

Na een oproep verwacht je dat de ambulance binnen een paar minuten arriveert en je naar het ziekenhuis brengt. Maar zo eenvoudig is het niet altijd. Er zijn veel dingen die mis kunnen gaan bij een ambulance. Ze kunnen je bijvoorbeeld irrelevante vragen stellen zoals je bloedgroep, beroep of zelfs of je ergens allergisch voor bent. Ze kunnen je vragen om achterin hun ambulance plaats te nemen, zonder ruimte voor anderen, of ze kunnen je helemaal weigeren omdat ze denken dat je doet alsof. In deze blogpost vertellen we je alles over wat er gebeurt als je een ambulance belt en hoe je je het beste op zo’n situatie kunt voorbereiden.

Wat gebeurt er als je de ambulance belt?

Als je de ambulance belt, komen ze je controleren op ernstige verwondingen voordat ze je naar het ziekenhuis brengen. In geval van nood, bijvoorbeeld als u een hartstilstand krijgt of een baby moet halen, brengen ze u onmiddellijk naar het ziekenhuis. Als u een chronische gezondheidstoestand hebt en medicijnen hebt genomen, zullen zij ervoor zorgen dat u reisgeschikt bent voordat u naar het ziekenhuis wordt gebracht. Als u zwanger bent en complicaties hebt, wordt u waarschijnlijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In sommige landen heb je de mogelijkheid om met een verloskundige of je partner per auto te reizen, maar in sommige landen is het wettelijk verplicht om je per ambulance te laten vervoeren. De ambulancebroeders zullen je ademhaling en hartslag controleren en eventueel een wond verbinden. Als je een chronische ziekte hebt of medicijnen gebruikt, zullen ze je de nodige behandeling geven voordat ze je naar het ziekenhuis brengen.

Wat u moet doen voordat u een ambulance belt

– Controleer of u echt een ambulance nodig hebt. Er zijn een paar situaties waarin u helemaal geen ambulance nodig hebt. Soms is het prima om een taxi of auto te nemen met een vriend of familielid. – Als u medische hulp nodig hebt, maar geen ambulance, bel dan een medische hulplijn zoals de NHS 111. Zij hebben meer informatie over de behandeling. Zij hebben meer informatie over de behandeling die je nodig hebt en zullen je helpen de juiste medische zorg te krijgen. – Als je een ambulance nodig hebt, bereid je dan voor door naar een veilig en goed verlicht gebied te gaan en ervoor te zorgen dat je zichtbaar bent voor passerende voertuigen. – Blijf kalm en praat met de centralist. Zij hebben de situatie al duizenden keren meegemaakt en zijn opgeleid om u te helpen zich veilig en begrepen te voelen. – Als u een chronische aandoening hebt of medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat u die bij de hand hebt. – Wees geduldig en coöperatief. Zelfs als je pijn hebt, probeer zo kalm mogelijk te blijven zodat het ambulancepersoneel zijn werk goed kan doen. – Houd uw handen en voeten zo warm mogelijk. Zelfs als het buiten warm is, kun je het koud krijgen als je in shock of gestrest bent. – Als u bij een auto-ongeluk betrokken bent, zet dan de alarmlichten aan, doof eventuele brandjes en blijf in de auto.

Als een ambulance weigert je naar het ziekenhuis te brengen.

Het ambulancepersoneel zal in enkele gevallen weigeren u naar het ziekenhuis te brengen. Als je een chronische aandoening hebt of medicijnen gebruikt en je bent in staat om te reizen en er zijn geen complicaties, dan is een ambulance niet nodig. Er zijn ook gevallen waarin een ambulance nodig is, maar zal weigeren u naar het ziekenhuis te brengen. Dit is een van de meest frustrerende en verwarrende omstandigheden en kan uiteindelijk ernstige gevolgen hebben. – Als u zwanger bent met complicaties, kan het zijn dat de ambulancebroeders weigeren u naar het ziekenhuis te brengen. Dat komt omdat ze zwangere vrouwen alleen naar ziekenhuizen mogen brengen die een neonatale afdeling hebben, dat is een speciale afdeling voor de verzorging van premature en doodgeboren baby’s. U bent niet in staat om naar een ander ziekenhuis te reizen, waar ze niet de nodige middelen hebben om voor u en uw pasgeboren baby te zorgen. – Als je een aangetast immuunsysteem hebt en een besmettelijke ziekte hebt, zullen de paramedici je niet naar het ziekenhuis brengen. Dit is omdat ze geen andere mensen in het ziekenhuis willen besmetten, en er zijn geen voorzieningen om je te verzorgen. – Als je dronken bent of onder invloed van drugs, zal het ambulancepersoneel weigeren je naar het ziekenhuis te brengen omdat je dan een gevaar voor hen vormt. – Als je een psychische aandoening hebt, zoals psychose of schizofrenie, zullen de paramedici je niet naar het ziekenhuis brengen. Ze zullen u naar een psychiatrisch bed brengen waar u kunt worden behandeld totdat u stabiel genoeg bent om naar het ziekenhuis te worden gestuurd. – Als je gewelddadig of bedreigend bent, zal het ambulancepersoneel weigeren je naar het ziekenhuis te brengen. Ze zullen je naar een psychiatrisch bed brengen totdat je fit genoeg bent om naar het ziekenhuis te gaan.

Als de ambulance komt maar het is te laat….

De ambulance komt nadat je een ambulance hebt gebeld, maar soms komen ze te laat en kunnen ze je niet helpen. – Als je een hartaanval hebt, zullen ze je proberen te reanimeren en een defibrillator toedienen. Ze kunnen ook proberen de slagaders rond uw hart vrij te maken door een naald of draad in uw slagader te steken en de verstopping naar de punt toe te trekken. – Als u een beroerte hebt en de mobiliteit aan één kant van uw lichaam hebt verloren, zullen ze proberen een geneesmiddel toe te dienen dat de bloedklonter kan doorbreken. – Als je een diabetische aanval hebt door een te hoge bloedsuikerspiegel, zullen ze proberen die onder controle te krijgen. – Als u lijdt aan chronische pijn, zoals pancreatitis of nierstenen, kunnen ze u medicijnen geven die u comfortabeler maken. – Als je een allergische reactie hebt en bewusteloos bent, zullen ze proberen je een EpiPen-injectie te geven die de reactie zal stoppen. – Als u een auto-ongeluk hebt gehad en bloedt, zullen ze druk op de wond uitoefenen en u naar een ziekenhuis vervoeren. – Als je een auto-ongeluk hebt gehad en niet meer ademt, zullen ze je proberen te reanimeren met reanimatie totdat je weer gaat ademen.

Conclusie

Wanneer je een ambulance belt, wil je er zeker van zijn dat je voorbereid bent op wat er vervolgens gebeurt. Bereid je voor door te beslissen of je echt een ambulance nodig hebt of dat je op een andere manier naar het ziekenhuis kunt komen. Zorg ervoor dat je weet wat ze gaan doen als ze aankomen en zorg ervoor dat ze weten wat er met je aan de hand is. Probeer zo mogelijk kalm te blijven, beantwoord hun vragen en zorg ervoor dat ze weten waarom je hen belt. Het ambulancepersoneel zal zijn best doen om je te helpen, maar het is aan jou om hen de informatie te geven die ze nodig hebben om hun werk goed te doen.