Hoe word ik politieagent?

Politieagent worden is geen gemakkelijke taak. Je moet een blanco strafblad hebben, aan specifieke opleidingseisen voldoen en een uitgebreid antecedentenonderzoek ondergaan. Gelukkig geven de meeste afdelingen je instructies over hoe je kunt solliciteren als je eenmaal hebt besloten dat dit de baan voor jou is. Maar solliciteren of je cv opsturen is niet genoeg. Om politieagent te worden, moet je je cv in topvorm hebben en klaar zijn voor sollicitatiegesprekken. Een privédetective kan ook nuttig zijn voor wie niet zeker weet voor welke dienst hij specifiek wil werken. Hier zijn enkele nuttige tips om je op weg te helpen op je nieuwe carrièrepad als politieagent.

Gebruik het juiste cv formaat.

Er zijn verschillende formaten die je kunt gebruiken voor je cv. Zorg ervoor dat de indeling die je gebruikt geschikt is voor het soort baan waarop je solliciteert. Het zou immers dom zijn om een chronologisch cv te gebruiken als de vacature vraagt om een functioneel cv. Houd er rekening mee dat verschillende afdelingen verschillende eisen stellen. Als u niet zeker weet welk type cv u moet gebruiken, vraag de aanwervende manager dan om afdelingsspecifieke instructies over wat u in uw cv moet opnemen.

Onderzoek de afdeling waar je wilt werken

Voordat je bij een bepaalde afdeling solliciteert, moet je weten waar ze naar op zoek zijn. Zo kun je een cv maken dat de aandacht trekt van de aanwervende manager. Begin met het zoeken naar vacaturesites voor politieafdelingen bij u in de buurt. Als je er een paar hebt gevonden die je interesseren, zoek dan het volgende uit: Hoeveel agenten zijn er momenteel in dienst? Wat is de loonschaal? Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure? Wat zijn de opleidings- en ervaringseisen? Wat zijn de werktijden? Neemt de afdeling mensen aan? Zodra u deze essentiële informatie weet, stemt u uw cv af op de specifieke eisen van de afdeling waar u wilt werken. Dit is de beste manier om de aandacht van de aanwervende manager te trekken en je cv door te sturen voor een gesprek.

Ken uw opleidingseisen.

Politieagent worden is een van die banen waarvoor je een diploma moet hebben. Het specifieke diploma zal variëren afhankelijk van de afdeling waarvoor je wilt werken. De FBI eist bijvoorbeeld dat haar agenten een bachelordiploma hebben in een willekeurig vakgebied. Hoewel een masterdiploma je kansen om aangenomen te worden zou vergroten, is het niet verplicht. Wie daarentegen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken wil werken, moet een bachelordiploma hebben. Het ministerie van Defensie vereist minimaal een bachelordiploma met een hoofdvak in een van deze vakken: geschiedenis, politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, gebiedsstudies, Engels of andere talen. Hetzelfde geldt voor Homeland Security.

Bouw een sterk cv op

Een cv is je beste kans om op te vallen. Je wilt dat het perfect is. Bedenk dat niet iedereen die politieagent wil worden een cv opstelt. Je moet concurreren met mensen met ervaring en met mensen met een diploma. Je kunt het beste een cv schrijven dat jouw unieke vaardigheden benadrukt. Zorg er bij het schrijven van je cv voor dat je het volgende opneemt: Een korte samenvatting van je carrièredoelen Opleiding en/of ervaring die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert Eventuele certificaten, licenties of speciale vaardigheden die je hebt verworven (bijv. een tweede taal) Eventueel vrijwilligerswerk dat je goed zou doen uitkomen.

Netwerken is de sleutel

Hoe indrukwekkend je cv ook is, het zal nooit opgemerkt worden als je niet solliciteert. Maar je moet meer doen dan solliciteren. Je moet netwerken. Dit is waar een privédetective je echt kan helpen. Zij kunnen je helpen afdelingen en/of mensen in de rechtshandhaving te vinden waarmee je kunt netwerken. Ze kunnen je ook helpen met het onderzoeken van de afdeling waar je wilt werken. Als je politieagent wilt worden, is netwerken essentieel. Het is de beste manier om meer te weten te komen over vacatures nog voor ze op de lijst staan. Je kunt netwerken ook gebruiken om advies te krijgen van mensen die al bij de politie werken. Zij kunnen je helpen de specifieke vereisten voor de baan te begrijpen, hoe je je moet voorbereiden op een sollicitatiegesprek en voor welke afdelingen je moet solliciteren.

Conclusie

Politieagent worden is een ongelooflijk lonende baan. Het is ook een zeer uitdagende en complexe carrière. Het proces om politieagent te worden is lang en omvat vele stappen. De eerste stap om politieagent te worden is beslissen welk soort rechtshandhaving je wilt doen, of het nu lokale, staats- of federale rechtshandhaving is. Als je eenmaal hebt besloten welk type rechtshandhaving je wilt nastreven, moet je beginnen met de voorbereiding. Het eerste wat je moet doen is beslissen welk type cv je moet gebruiken. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je cv is geschreven volgens de specifieke richtlijnen van de afdeling waarvoor je wilt werken. Dit is de beste manier om je te onderscheiden van de massa.